Popis
Zařazení:
Mlýnský obilný výrobek, merlík chilský
Složení:
Quinoa červená.
Příprava:
Před tepelnou přípravou je vhodné zrnka quinoy důkladně propláchnout vroucí vodou, odstraníme tak nahořklou chuť. Vaříme podobně jako rýži: 2 šálky vody na 1 šálek quinoy, vaříme cca 15 minut. Sbíráme vzniklou pěnu. Ideálně připravená by měla být jemná, nadýchaná, s lehce oříškovou chutí.
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota 1594 kJ/ 381 kcal, tuky 5,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g), sacharidy 71,4 g (z toho cukry 0,0 g), vláknina 7,1 g, bílkoviny 14,3 g, sůl 0,0 g.