Popis
Chutnají příjemně sladce. Lahodná příloha k obilným pokrmům. Skvělé též do polévek, kaší, nákypů a salátů.Fazolky adzuki mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Nenadýmají tolik jako jiné fazole. V asijské kuchyni se používají také do mouky, koláčů a pokrmů z rýže. Jsou rovněž vhodné k nakličování.
Zařazení:
Fazole barevná adzuki
Složení:
Fazole barevná adzuki – vigna hranatá. Může obsahovat stopy lepku.
Návod na přípravu:
Fazole přebereme a namočíme přes noc na 10 – 12 hodin do vody. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě cca 30 – 60 minut. Při vaření sbíráme z povrchu pěnu, zbavíme se tak drobných nečistot. Osolíme až po uvaření. Po uvaření se mohou fazole zdát trochu rozvařené, tato lehce kašovitá konzistence je však správná.
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota 1378 kJ/ 329 kcal, tuky 1,0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g), sacharidy 63,0 g (z toho cukry 0,0 g), vláknina 13,0 g, bílkoviny 20,0 g, sůl 0,013 g.
Hmotnost 500g